PhoeniX Sailing
 
Meriks NBJA, Bos en Hovenstraat 1
2012 LS Haarlem, 023-5514428

Cowes week 2006

Eind juli is de Cowes week begonnen. Een week voor aanvang zijn we vanuit Nederland naar Zuid Engeland vertrokken om mee te doen. Dit album bevat foto's van de delivery en van de wedstrijden zelf.

Ronde Noord-Holland 17/6/2006

Een paar foto's die vanaf de X-Flow zijn gemaakt. Tijdens de ronde is de PhoeniX als eerste gefinished op gezeilde tijd en tweede op handicap.

Volvo Ocean Race Rotterdam 11/6/2006

De deelnemers aan de VOR inshore wedstrijd.

Volvo Ocean Race Rotterdam

Foto's die aan boord gemaakt zijn tijdens de VOR Inshore wedstrijd in Rotterdam.

EK IMS600 Inshore

Windward-leeward wedstrijden tijdens het EK IMS600 van 2006, waar de Phoenix als vijfde eindigde!

EK IMS600 Offshore

Offshore wedstrijd met zwaar weer. Uiteindelijk zijn slechts 4 van de 11 gestarte schepen gefinished, waaronder de Phoenix!

2005 North Sea Race

...

2005 North Sea Regatta offshore

De Vuurschepenrace

2005 North Sea Inshore races

Pinksteren

2005 De Van Uden Reco Cup Stellendam

...

2004 sinterklaas

Een weekend vol tegenstellingen.
  Zaterdag 13 november was het zover! Sinterklaas kwam weer naar Nederland en in de haven van Scheveningen was het een drukte van belang. Een heleboel bootjes gingen het water op om de Sint te verwelkomen. Er stond een stevige NW wind en tussen de havenhoofden hing een muur van water. De SS Madrid kwam over de woelige baren de haven binnen en werd feestelijk welkom geheten door vele kinderen. We hadden de PhoeniX volgeladen met kindjes en de navigatietafel werd voor de verandering als snoeptafel gebruikt. Iedereen stond aan dek naar de Sint te zwaaien. Daarna was het feest op de kade en in de jachtclub werden pannenkoeken geserveerd.
  Op zondag 14 november gingen we alweer voor de derde Ijspegelrace het water op. Het weer was totaal veranderd ten opzichte van de vorige dag. Hier en daar nog wat wolken en de zon brak ook zowaar door. Helaas liet de wind het compleet afweten.

24 uurs race 2004

Met de 24-uurs race hebben we onze zinnen gezet op de Evert Lagerwij Beker (IMS overall winnaar). De race werd gekenmerkt door zware onweersbuien en vele winddraaiingen. Toch is het ons gelukt om 164.7 berekende mijlen af te leggen, 10 mijlen meer dan in 2003! Helaas zijn we door het verkeerd plakken van stickers gedisqualificeerd. Het was een schitterende race, volgend jaar weer!

Nederlands Kampioenschap 2004

10, 11 en 12 september zouden de eerste Nederlandse Kampioenschappen IMS zeezeilen worden gehouden in IJmuiden. De wind was zo sterk dat er geen volledige wedstrijdserie gevaren kon worden. Alleen op vrijdag was er sprake van enige strijd. In 2005 zal hier opnieuw worden gestreden om het NK.(Zie ook een video.)

IJspegelwedstrijden 2004-2005

YellowRose en PhoeniX strijden om de eer op de 1e IJspegelwedstrijd voor de kust van Scheveningen, 17 oktober 2004. Lees dit Verhaaltje.

2003 Zeeland

Ervaringstocht op stromend water door Zeeland en langs de Belgischen Zuid-Nederlandse kust.
De PhoeniX vaart in mei 2003 met vijf cursisten een week van Hellevoetsluis via Willemstad, Zierikzee, Breskens, Oostende, Vlissingen en de Roompot naar Scheveningen.
De weektocht is ter afsluiting van acht losse cursusdagen zeezeilen.

 
  Home  
  Sailing  
  Racing  
  Filmpjes  
  Nieuws  
 
Get RSS 2.0 Feed
Get Atom 0.3 Feed
Get RDF 1.0 Feed