PhoeniX
PhoeniX Sailing
 
Meriks NBJA, Bos en Hovenstraat 1
2012 LS Haarlem, 023-5514428
Nieuwsbrief 2e jaargang no. 13 
de 41ste 24-uurs Zeilrace 2005
Op vrijdag 26 augustus is de 24-uurs wedstrijd van de Nederlandse Vereniging van Kustzeilers op het Markermeer, het IJsselmeer, de Noordzee en de Waddenzee gehouden.

Er kan op diverse plaatsen gestart worden. Meer dan 600 schepen komen aan de startlijnen. De week voorafgaand aan de race bestudeer ik de weersvoorspelling nauwkeurig. Op woensdag zijn er gelet op stroom, windrichting, onze diepgang en de optimale koersen voor de PhoeniX, nog vier mogelijke startlocaties; Durgerdam, Muiden, Den Oever en Den Helder. Ik besluit donderdag dat we in Durgerdam zullen starten. Donderdag is het slecht weer dus maar gelukkig dat het schip al in de haven van Muiderzand ligt, vlak bij Durgerdam. Peter heeft de instructies van het wedstrijdcomité bestudeerd. Vrijdag middag komen we allen aan boord. Het schip wordt onderdeks klaargemaakt voor de race. Het grootzeil met karren wordt aangeslagen, dit is geschikt voor tussentijds strijken en hijsen en kan eventueel gereefd worden....

(Lees de pdf hier).Nieuwsbrief 2e jaargang no. 12 
De Flevorace 2005 aan boord van de PhoeniX
De aanbrengdag van Enkhuizen naar Muiderzand voor de Flevorace op donderdag 18 augustus.

(Lees de pdf hier).


Nieuwsbrief 2e jaargang no. 11 
Deltaweek 2005
Eind juli zeilen we het schip van de thuishaven Scheveningen naar Zierikzee voor deelname aan het eerste weekend van de Deltaweek 2005. Aan boord zijn Steven en Christel die de zeezeil training volgen. Verder varen Rogier en Marc mee.

Spannend is het bij de doorvaart onder de Roompot brug in de Oosterscheldedam. Deze brug is ongeveer 20 meter hoog en de PhoeniX ook!

(Lees de pdf hier).Nieuwsbrief 2e jaargang no. 10 
De Ronde om Noord Holland
Op 17 en 18 juni neemt de PhoeniX deel aan de Ronde om Noord Holland. Onder schitterende omstandigheden klinkt het startschot op vrijdagochtend voor de single- en duo-handed groep. Telkens met een uur tussenpose volgen de kleine en grote SW-zeilers, dan de kleine ORC gemeten zeilersgroep en als laatste de grote ORC-schepen waar ook de IMS bij ingedeeld is.

(Lees de pdf hier).Nieuwsbrief PhoeniX Sailing 2e jaargang no. 8 
North Sea Regatta offshore wedstrijden aan boord van IMX-40 PhoeniX
Een e-mail met "Heb je zin in de NSR offshore?" komt van Quinta, de shore-manager van PhoeniX, twee dagen nadat ik besloten heb om de verleiding niet te verstaan en gewoonweg ook offshores te gaan varen. Zowel het team als de nieuwe boot, een IMX-40, spreken mij aan en ik zeg meteen JA.

(Lees de pdf hier).Sponsorinformatie PhoeniX Sailing 
Hieronder treft u informatie aan over Team PhoeniX en haar ambities. We verwachten dat deze informatie u kan helpen bij uw overweging om de IMX-40 PhoeniX te sponsoren.

In 1999 is Marc Eriks begonnen met professioneel ­wedstrijdzeilen op zeegaande jachten.
In 2000 heeft hij Meriks NBJA opgericht om zijn zeilactiviteiten in onder te brengen.
In 2001 werd zijn toenmalige schip PhoeniX gedoopt. Het wedstrijdteam heet Team PhoeniX. De website www.phoenixsailing.com

(Lees het hier)

Nieuwsbrief PhoeniX Sailing 2e jaargang no. 6 
Fantastisch weer tijdens het eerste wedstrijdweekend van het nieuwe seizoen 2005
Van Uden Reco Stellendam Regatta 2005
Na een aantal IJspegelwedstrijden voor de kust van Scheveningen te hebben gezeild, staat nu onze eerste echte wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Tijdens de Van Uden Reco Stellendam Regatta zal voor ons echt duidelijk worden hoe wij ervoor staan.

Voor het allemaal zover is, moet de boot eerst nog wel overgezeild worden van Scheveningen naar Stellendam. Daarvoor is een gevarieerd gezelschap aan boord…

(Lees de pdf hier).Nieuwsbrief PhoeniX Sailing 2e jaargang no. 4 
Overleven op zee, een maritieme survival training
Hoe te handelen als je schip omslaat en zich niet meer opricht, wat kun je doen als je reddingsvlot omslaat, op welke manier kun je je door een helikopter uit het water laten hijsen en hoe hou je het zo lang mogelijk uit in koud water. Geen enkele zeiler hoopt ooit in een dergelijke situatie verzeild te raken. Maar als het toch gebeurt, dan kun je maar beter weten hoe je moet handelen. Daarom volgden op 20 maart vier leden van Phoenix Racing een maritieme survival training.

De training vond plaats in een trainingsbad van het Nutec. Dit drijvende indoorbad van 40x16 meter is speciaal ontworpen voor het geven van veiligheidstrainingen aan mensen uit de offshore-industrie. In het weekend geeft duikschool GetWet er trainingen aan watersporters.


(Lees de pdf hier)


Back Next
 
  Home  
  Sailing  
  Racing  
  Foto's  
  Filmpjes  
 
Get RSS 2.0 Feed
Get Atom 0.3 Feed
Get RDF 1.0 Feed