PhoeniX
PhoeniX Sailing
 
Meriks NBJA, Bos en Hovenstraat 1
2012 LS Haarlem, 023-5514428
We zijn in Cowes 
Afgelopen week hebben we een heerlijke delivery naar Cowes gehad. Zaterdag 22 juli zijn we vertrokken uit Amsterdam en tegen de wind naar Brighton gezeild. Onderweg zijn we om half twee 's nachts ge-enterd door de Engelse kustwacht die op zoek was naar wapens en drugs. Na van de eerste schrik bekomen te zijn hebben we ze de boot en alle paspoorten laten zien. Dirk was deze dag jarig, dus hij kreeg een mooie ansicht kaart van het moederschip.

Daarna in Portsmouth mooie foto's van de Brasil 1 en de Pirates of the Carribean gemaakt.

Op woensdag hebben we de Solent kunnen verkennen en is de rest van de wedstrijdbemanning in Cowes aan boord gekomen.

Vertrek naar Cowes 
Morgen mogen we eindelijk vertrekken. Na een uitgebreide voorbereiding varen we zaterdag 22 juli vanuit de Six haven in Amsterdam richting Cowes.

We hopen op een lekker windje uit het oosten, zodat we flink wat mijlen kunnen maken.

Woensdag 26 juli hebben we gepland om aan te komen in Cowes zodat we nog een paar dagen op de Solent kunnen trainen voordat de wedstrijden op zaterdag 29 juli gaan beginnen.

Welkom op de Phoenix Weblog 
In deze drukke week voorafgaand aan ons vertrek naar the Isle of Wight voor deelname aan de Cowes Week hebben we de nieuws-sectie van de website vernieuwd. Op deze manier kunt u makkelijker op de hoogte blijven van het laatste nieuws en is het voor ons makkelijker om een korte update te geven.

Op dit moment is het team druk bezig om de boot klaar te maken voor de delivery naar Cowes en voor de wedstrijden zelf. Donderdag 20 juli vertrekt de Phoenix naar Amsterdam voor de bevoorrading en zaterdag hopen we op een goede wind richting Dover. De verwachtingen doen echter wat anders vermoeden...

Ronde Noord-Holland en mogelijkheden om mee te varen 
Ronde Noord-Holland U heeft het verslag van de Ronde om Noord Holland nog van mij tegoed. Deze wedstrijdtocht hebben we op 16 en 17 juni j.l. gevaren.
Met dit schitterende zeilweer staat de IMX-40 momenteel op de kant om klaar gemaakt te worden voor de Cowes Week. Op 22 juli vertrekt ze om op 10 augustus weer in het land terug te keren. De X-332 is nu drie weken verhuurd en vaart met een familie op het IJsselmeer en de Wadden.

ZeilProgramma 2e helft 2006
De X-332 is te huur zonder of met schipper vrije weken zijn er nog; week 30, 32, 33, 35, 37, 38, 39... Voor informatie en prijzen kunt U een mailtje sturen aan marc@phoenixsailing.com of kijken op de site van Nautix

5 t/m 10 augustus vaart de IMX-40 Cowes (Isle of Wight) - Scheveningen. aanmelden voor 1 augustus
Ieder die eens een zeezeiltocht wil maken kan mee (2 plaatsen beschikbaar) ongeacht je ervaring.

25-26 augustus, 24-uurs Race op het IJsselmeer en de Waddenzee. aanmelden voor 10 augustus
Op 20 augustus en 25 augustus overdag trainen we. Voor ieder die eens s'nachts wil zeilen en in het navigeren interresse toont. Zeilervaring op binnenwater is een vereiste (6 plaatsen beschikbaar).

30 augustus-2 september, ChallengeCup van Den Helder naar Lowestoft en weer terug. aanmelden voor 15 augustus
Een must voor een ieder die eens de oversteek naar Engeland wil maken en de gezellige oude jachtclubs van de KNMC en de RYCL kan waarderen (4 plaatsen beschikbaar).

In de volgende Nieuwsbrief no.6 volgt een verslag van de Cowes Week in Engeland.

(Lees de pdf hier).

Schuttevaer race en de VOR Rotterdam Stopover 
Een nieuwsbrief met veel foto's dit keer. De X-332 heeft deelgenomen aan een bijzonder zware editie van de Schuttevaer race. De weersomstandigheden waren dusdanig dat voor het eerst in de geschiedenis, de race voortijdig is afgeblazen.

Verder is de IMX-40 getuige geweest van de Volvo Ocean Race stopover in Rotterdam en is aansluitend de ronde Noord-Holland gevaren. Dit staat nog niet in de nieuwsbrief, maar enkele foto's zijn al wel te bewonderen.

Het volgende event is de Cowes week, die de eerste week van augustus vanaf het Isle of Wight gevaren wordt.

(Lees de pdf hier).

Europees Kampioenschap IMS600 
Na een gedegen voorbereiding heeft PhoeniX Sailing in het Pinksterweekend deelgenomen aan het Europees Kampioenschap Zeezeilen. Alles over deze enerverende dagen leest U in deze PhoeniX Nieuwsbrief nummer 3. Eerder is de SchuttevaerRace op de Waddenzee gevaren en is er tijdens het Hemelvaartsweekend een zeezeil ervaringstocht gehouden, hierover leest U in de volgende Nieuwsbrief meer.

De Volvo Ocean Race Stopover is het eerst komende evenement van 10 t/m 15 juni. Dan volgt de Ronde om Noord Holland op 16 en 17 juni. Voor beide zijn nog enkele plaatsen vrij.

(Lees de pdf met teksten van Diana Bogaards hier).

Commercieel programma 2006 
Aangezien de Volvo Ocean Race begin juni Rotterdam aandoet wil ik u erop wijzen dat PhoeniX u de mogelijkheid biedt om dit evenement van dichtbij mee te maken.

U kunt op de Phoenix meevaren voor het zeer concurrerende bedrag van 200 euro inclusief eenvoudige catering bij individuele boeking en 1250 euro als u als groep boekt.

Heeft u verder nog vragen laat het dan weten door mij te bellen op 06-51396129.

(Lees de pdf hier).


Nieuwsbrief PhoeniX Sailing 3e jaargang no. 2 
In deze tweede nieuwsbrief aandacht voor de logowijziging van PhoeniXsailing en verder het verslag van de Van Uden Reco Stellendam Regatta, ons eerste zeilevenement in 2006. Ondanks de koude werd er een mooie strijd geleverd op het Haringvliet. Het volgende grote evenement is het Europees Kampioenschap IMS600 dat begin juni bij Scheveningen verzeild wordt. Hierover zal ik in Nieuwsbrief no.3 schrijven.

(Lees de pdf hier).
Back Next
 
  Home  
  Sailing  
  Racing  
  Foto's  
  Filmpjes  
 
Get RSS 2.0 Feed
Get Atom 0.3 Feed
Get RDF 1.0 Feed