PhoeniX
PhoeniX Sailing
 
Meriks NBJA, Bos en Hovenstraat 1
2012 LS Haarlem, 023-5514428
PhoeniX Film Materiaal 
We hebben een nieuwe pagina toegevoegd: Filmpjes. Hierop is het mooiste materiaal van de laatste twee jaar te zien.

Nieuwsbrieven 1 & 2 van 2007 
In 2007 hebben we al twee nieuwsbrieven uitgebracht. Lees ze hier. In nieuwsbrief twee een verslag van de North Sea Regatta. De Vuurschepen Race, die bij de NSR hoort, hebben we gewonnen in de klasse ORC1.

Nieuwsbrief nr. 1 2007
Nieuwsbrief nr. 2 2007

YouTube filmpjes van 2006 
Bemanningslid Kasper heeft een aantal leuke film fragmenten van 2006 op YouTube gezet. Zie hier.

De X-332 is verkocht 
Na lang te koop te hebben gestaan is de X-332 dan nu echt verkocht. De nieuwe eigenaar neemt haar mee naar Flensburg aan de Oostzee,

Zeil programma 2007 is bekend ! 
Ook voor 2007 hebben we weer een mooi programma samengesteld.

Zie de nieuwe zeilkalender bij Sailing -> Zeiltochten.

Nieuwsbrief 7 2006 
In deze nieuwsbrief verslag van de Challenge Cup begin september die de Phoenix volledig heeft overheerst en het Nederlands Kampioenschap Zeezeilen dat half septemer werd gehouden.

Rogier Eggers

Download de nieuwsbrief hier

Nieuwsbrief 6 2006 
Beste Zeilliefhebbers,

Begin augustus is de PhoeniX in Zuid Engeland geweest voor deelname aan de 180ste Cowes Week.
Dit is het grootste Europese Zeezeil evenement van Europa met meer dan 1100 deelnemende schepen!

Op 26 augustus vertrok de PhoeniX naar Den Helder voor deelname aan de ChallengeCup 2006.
Daarna ging de IMX-40 weer de kant op om klaar gemaakt te worden voor het Nederlands Kampioenschap Zeezeilen dat medio september is verzeild.

Tevens is er begin september, met heel mooi weer, een ervarings zeilweek op een Hoogaars op het Wad geweest.
De IMX-40 is klaar gemaakt voor deelname aan de AntwepRace over de Westerschelde, op zaterdag 7 oktober j.l.

Marc Eriks
Schipper

Download de Nieuwsbrief hier

Cowes week dag 5 
Minder wind dan de voorgaande dagen. Na een aantal dagen windkracht 6 met vlagen 7 lijkt het met windkracht 5 allemaal zeer relaxt. Bij het opschrijven van de baan moesten maar liefst 12 boeien worden gerond. Mooi! Veel boathandling en dat loopt over het algemeen zeer gesmeerd.

Dit keer een downwind start. Bakboord over de lijn varen. Op het startsein gijpen en onmiddellijk spietje trekken. Downwind rak verliep goed. Boatspeed en diepte waren beide naar wens. Manoeuvre bij de boei was oke net als het daarop volgende kruisrak. Hard en hoog!

Tweede downwind rak liepen we ook hard en dieper dan de concurrenten. De loefdrop verliep vlotjes. Door direct na de boei hoog te varen lagen we boven het hele veld. Dat betaalde zich ook uit. Het verdere kruisrak hebben we veel directe concurrenten ingehaald. Bij de laatste spinakerset het een na laatste downwind rak in werd duidelijk dat goede boathandling erg belangrijk is. Een andere imx-40 zette de spi niet zo goed als wij en dat leverde gelijk een voorsprong op van enkele bootlengtes.

Het laatste kruisrak nog van genua gewisseld, de peel verliep niet goed door een genua die in de kajuit door een defecte rits al uit de zak was gekomenů Niet relaxt! Veel bemanning uit de reling en beweging aan dek en dat is niet goed voor de hoogte en snelheid. Daar hebben we dus wat ingeleverd. Maar met de lichtere genua op liepen we wel een stuk beter. Laatste stukje naar de finishlijn nog lekker kunnen spinakeren. Na de niet zo best verlopen 4e dag waren we erop gebrand goed te varen en dat is wel gelukt, 7e plek!

Morgen hopen we op weer een baan met veel boeirondingen en korte rakjes. Het is hard werken maar het levert wel winstpunten op! later meer vanuit Cowes.


Back Next
 
  Home  
  Sailing  
  Racing  
  Foto's  
  Filmpjes  
 
Get RSS 2.0 Feed
Get Atom 0.3 Feed
Get RDF 1.0 Feed