PhoeniX
PhoeniX Sailing
 
Meriks NBJA, Bos en Hovenstraat 1
2012 LS Haarlem, 023-5514428
Europees Kampioenschap IMS600 
Na een gedegen voorbereiding heeft PhoeniX Sailing in het Pinksterweekend deelgenomen aan het Europees Kampioenschap Zeezeilen. Alles over deze enerverende dagen leest U in deze PhoeniX Nieuwsbrief nummer 3. Eerder is de SchuttevaerRace op de Waddenzee gevaren en is er tijdens het Hemelvaartsweekend een zeezeil ervaringstocht gehouden, hierover leest U in de volgende Nieuwsbrief meer.

De Volvo Ocean Race Stopover is het eerst komende evenement van 10 t/m 15 juni. Dan volgt de Ronde om Noord Holland op 16 en 17 juni. Voor beide zijn nog enkele plaatsen vrij.

(Lees de pdf met teksten van Diana Bogaards hier).

Commercieel programma 2006 
Aangezien de Volvo Ocean Race begin juni Rotterdam aandoet wil ik u erop wijzen dat PhoeniX u de mogelijkheid biedt om dit evenement van dichtbij mee te maken.

U kunt op de Phoenix meevaren voor het zeer concurrerende bedrag van 200 euro inclusief eenvoudige catering bij individuele boeking en 1250 euro als u als groep boekt.

Heeft u verder nog vragen laat het dan weten door mij te bellen op 06-51396129.

(Lees de pdf hier).


Nieuwsbrief PhoeniX Sailing 3e jaargang no. 2 
In deze tweede nieuwsbrief aandacht voor de logowijziging van PhoeniXsailing en verder het verslag van de Van Uden Reco Stellendam Regatta, ons eerste zeilevenement in 2006. Ondanks de koude werd er een mooie strijd geleverd op het Haringvliet. Het volgende grote evenement is het Europees Kampioenschap IMS600 dat begin juni bij Scheveningen verzeild wordt. Hierover zal ik in Nieuwsbrief no.3 schrijven.

(Lees de pdf hier).Nieuwsbrief PhoeniX Sailing 3e jaargang no. 1 
IJspegel Trophy 2006
Presentatie Team PhoeniX 2006
PhoeniX promotie op de beursstand van Nautix
Wilt u actief meezeilen op de IMX-40 PhoeniX in 2006?
De X-332 PhoeniX kunt u vanaf nu huren!

(Lees de pdf hier).Nieuwsbrief PhoeniX Sailing 2e jaargang no. 16 
Zeilreis Corfu, Griekenland
Van 10 oktober tot 18 oktober zijn we met een bemanning van vijf naar Corfu gevlogen. Dit meest noordelijk gelegen Ionische eiland ligt vlak bij AlbaniŽ. De zeilreis heeft tot doel om het gebied te leren kennen en het principe van Flottielje zeilen te ervaren.

Juli√ɬętte, Nicole, Nanneke, Hans en Marc zijn met Transavia maandag ochtend heel vroeg vertrokken vanaf luchthaven Schiphol. Om 10uur landen we op Corfu, ŤŤn van de onveiligste luchthavens van Europa volgens ons gidsje. Gelukkig gaat bij ons alles goed en worden we direct afgehaald door Zanna van OCC Yachting.

Via de hoofdstad Corfu rijden we met nog een andere groep zeilers in een half uurtje langs palmen en cactussen naar de haven. We worden voorgesteld aan Edith de hostess, Onno de flottielje leider en Menno de vestigingsmanager van OCC Yachting in Gouvia MarinaÖ

(Lees de pdf hier).Nieuwsbrief 2e jaargang no. 13 
de 41ste 24-uurs Zeilrace 2005
Op vrijdag 26 augustus is de 24-uurs wedstrijd van de Nederlandse Vereniging van Kustzeilers op het Markermeer, het IJsselmeer, de Noordzee en de Waddenzee gehouden.

Er kan op diverse plaatsen gestart worden. Meer dan 600 schepen komen aan de startlijnen. De week voorafgaand aan de race bestudeer ik de weersvoorspelling nauwkeurig. Op woensdag zijn er gelet op stroom, windrichting, onze diepgang en de optimale koersen voor de PhoeniX, nog vier mogelijke startlocaties; Durgerdam, Muiden, Den Oever en Den Helder. Ik besluit donderdag dat we in Durgerdam zullen starten. Donderdag is het slecht weer dus maar gelukkig dat het schip al in de haven van Muiderzand ligt, vlak bij Durgerdam. Peter heeft de instructies van het wedstrijdcomité bestudeerd. Vrijdag middag komen we allen aan boord. Het schip wordt onderdeks klaargemaakt voor de race. Het grootzeil met karren wordt aangeslagen, dit is geschikt voor tussentijds strijken en hijsen en kan eventueel gereefd worden....

(Lees de pdf hier).Nieuwsbrief 2e jaargang no. 12 
De Flevorace 2005 aan boord van de PhoeniX
De aanbrengdag van Enkhuizen naar Muiderzand voor de Flevorace op donderdag 18 augustus.

(Lees de pdf hier).


Nieuwsbrief 2e jaargang no. 11 
Deltaweek 2005
Eind juli zeilen we het schip van de thuishaven Scheveningen naar Zierikzee voor deelname aan het eerste weekend van de Deltaweek 2005. Aan boord zijn Steven en Christel die de zeezeil training volgen. Verder varen Rogier en Marc mee.

Spannend is het bij de doorvaart onder de Roompot brug in de Oosterscheldedam. Deze brug is ongeveer 20 meter hoog en de PhoeniX ook!

(Lees de pdf hier).
Back Next
 
  Home  
  Sailing  
  Racing  
  Foto's  
  Filmpjes  
 
Get RSS 2.0 Feed
Get Atom 0.3 Feed
Get RDF 1.0 Feed